• Ajattele laajasti

  Cogita ample – Kansainvälinen Suomi

  Cogita ample -ajatusmaailmalle on käyttöä monenlaisissa yhteyksissä. Kyky nähdä asioita laajemmin auttaa myös menestymään elämässä ja erityisesti se auttaa kansainvälisesti. Suomi ei todellakaan ole mikään kaukainen nurkkakunta, vaan hyvin aktiivisesti mukana globaalissa taloudessa. Eikä tarvitse edes maasta poistua, kun tapaa jo monien kulttuurien edustajia. Mitä laajemmin kykenee asioita katsomaan, sitä paremmin pystyy tekemään yhteistyötä. Aina ei tarvitse olla samaa mieltä ja hyväksyä muiden näkökantoja, mutta heidän kanssaan tulee paremmin toimeen, kun ymmärtää, miksi he ajattelevat niin kuin ajattelevat.

 • Ajattele laajasti

  Cogita ample – ajattelun laajentamisen tarve

  Geopoliittinen tilanne, jossa nyt elämme on järkyttävä esimerkki siitä, miten osapuolten välinen dialogi ei toimi, kun katsotaan yksisilmäisesti vain omaa totuutta. Juuri valtionjohtajien pitäisi kyetä ajattelemaan laajasti, katsomaan myös tulevaisuuteen. Myös monissa arkipäivään normaalisti kuuluvissa yhteyksissä on tarvetta ajattelun laajentamiseksi.…

 • Yritystoiminta

  Poikkeusaikojen ketteryys

  Poikkeuksellinen vuosi on luonut poikkeukselliset olosuhteet yrityksille. Se on luonut myös poikkeuksellisia ratkaisuja selviytyä. Onkin harmilista, että korvauksissa ei ole otettu huomioon yritysten poikkeuksellista ketteryyttä.

 • Yritystoiminta

  Printti elää – mutta millainen?

  Arvelin, että tällaisina poikkeusaikoina lehtiala voisi hyvin, kun ihmiset ovat paljon kotona ja voisivat innostua lukemaan. Lehtialan yrittäjä kuitenkin tyrmäsi tämän luuloni.

 • Koulutusvienti,  Venäjä

  Jokerit ja koulutusvienti

  Jokerit aloitti syyskuussa kuudennen kautensa KHL:ssä. Media on ryöpyttänyt seuraa siitä, että se pelaa venäläisellä rahalla. Samaan aikaan Education Finland -ohjelma yrittää löytää asiakkaita suomalaiselle osaamiselle.

 • Yritystoiminta

  Hallitus – voitto ja vastuu

  Muutama vuosi sitten Metro-lehdessä julkaistiin lukijakolumnini ”Ihmisen vastuu”. Siinä kirjoitin, miten jokaisen vastuulla on yhteiskunnan hyvinvointi. Kirjoitin eri tahojen vastuusta mm. ” Yrityksen vastuu on miettiä, minkälaista voittoa se tavoittelee ja minkälaisin keinoin.”

 • Yritystoiminta

  Köyhtyvät omistajat

  Uutissyötteessään Talouselämä-lehti otsikoi: ”Suomalaismiljardöörit köyhtyivät”. Pörssissä tosiaan omaisuuden arvo vaihtelee. Mutta jos omistan kaksi paitaa ja toinen niistä kuluu käytössä, niin köyhdynkö? Vai köyhdynkö vasta sitten, kun omistamistani kahdesta paidasta annan tai heitän pois toisen? Sen jälkeen omistan yhden paidan.…

 • Kansainvälisyys,  Venäjä

  Hyvät suhteet

  Suomen ja Venäjän väliset hyvät suhteet tulivat jälleen esiin, kun Putin ja Trump tapasivat Helsingissä. Miksi juuri Suomessa, oliko se presidentti Niinistön ansiota? Vai muuten hyvin suhteiden?

 • Yritystoiminta

  Vuokraa johtaja!

  Kansainvälisten ekonomien kerho järjesti toukokuussa vierailun K2 Search Oy:n toimistoon, missä CEO Finland Jarkko Lahti kertoi vuokrajohtajuudesta. Ensimmäisenä esimerkkinä siitä, mihin yritys voisi käyttää vuokrajohtajaa, Lahti mainitsi yrityksen suunnitelmat lähteä Venäjän markkinoille. Tämähän kiinnosti heti!

 • Yritystoiminta

  Ammattilainen asialle

  Kun perustin yrityksen reilu 15 vuotta sitten, tein itse melkein kaiken. Vain kirjanpitoon etsin heti tilitoimiston ja tilintarkastajan (joka oli silloin pakollinen). Koulutuksiani varten tulostin itse jaettavat aineistot.

 • Digitaalisuus

  Hyvä vai paha ruutu?

  Digitaalisuus – päivän sana. Älä istu liikaa koneen ääressä. Rajoita lasten ruudun ääressä viettämää aikaa. Kaikki on netissä. Niinpä, yhä useammat asiat hoituvat verkossa, sieltä löytää myös paljon viihdettä, kiinnostavia ja koukuttavia asioita. Mutta mikä on liikaa?