Venäjän alueiden mahdollisuuksia

Venäjän kaupallisessa edustustossa esiteltiin eilen alueiden mahdollisuuksia. Viisi aluetta ja niiden monet yritykset osoittivat, että Venäjältä voisi tuoda muutakin kuin öljyä. Esimerkiksi Suomen talvisilla jalkakäytävillä hyödyllisiksi osoittautuisivat varmasti Udmurtiassa tehdyt lastenrattaat, jotka lumikeleillä voi vaihtaa jalaksilla kulkevaksi kelkaksi.

Nika-yhtymän sivuilta löytää lisätietoja: http://nika-foryou.ru/product-cat/zimnie-tovary/sanki-kolyaski/.Niihin kuten muihinkin Udmurtian tuotteisiin voi tutustua Helsingissäkin, jos ehtii outletexpo-messuille messukeskukseen 10-12.11.2017.

Venäjä houkuttelee myös investoimaan erikoistalousalueillaan vaikkapa Moskovan lähellä sijaitsevaan Zelenogorskiin tarjoamalla vero- ja muita etuja. Eilen napakat yritys- ja talousalue-esittelyt antoivat kuvaa Venäjän modernista liikemaailmasta. Yhtä puhujaa lainaten se ”toimii ilman politiikkaa”. Pakotteet ovat nykyrealiteetteja, tulkitsi toinen.

Samaan aikaan toisaalla….

SVKK julkisti tuoreen Venäjän kaupan barometrin. Hyvänä uutisena se, että tammi-elokuussa Suomen vienti Venäjälle kasvoi 20 prosenttia ja tuonti peräti 50 prosenttia vuoden takaisesta. Myös Venäjä talouden kasvu on kääntynyt plussan puolelle. Ongelmana suomalaisyritykset näkivät poliittisen tilanteen.

Suomalaisten liikemaailma ei siis toimi ilman politiikkaa. Varovaisen odottavassa tunnelmassa ei olla nopeita tarttumaan naapurimaan tarjoamiin mahdollisuuksiin, vaikka Finnairin suorat lennot esittelyssä mukana olleisiin Kazaniin ja Samaraan siivittäisivät helposti yhteistyötä. Team Finland johdattelee suomalaisia suurlähettilään johdolla Kazaniin. Ehkä yhteistyötä syntyy.

Toivottavasti koulutustakin tarvitaan. Mielellään vaikka molemmissa päissä valmennan menestymään kulttuurienvälisessä kommunikoinnissa. Viides esitelty alue Omsk ei sekään ole mahdottoman matkan päässä, vaikkei sinne suoralla lennolla pääsekään.

 

KIRJOITTAJA:
Virve Obolgogiani – yrittäjä vuodesta 2001. Kansainvälinen työkokemus, monipuoliset kiinnostuksen kohteet ja laajat verkostot ovat antaneet ajatuksia, joita tekee mieli jakaa muiden kanssa, tässä blogissakin.

Nuoremman polven ajatuksia kasvusta ja yrittäjyydestä, voit lukea täältä: Patrick Obolgogiani – Short stories of eCommerce, startups and growth.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *