Nuorten yrittäjähenkisyys

Joitakin vuosia sitten monessa kanavassa valitettiin, ettei yrittäjyys kiinnosta suomalaisia. Täällä ei uskalleta ottaa riskiä vaan mieluummin etsiydytään turvallisiin palkkatöihin. Se voi monille olla myös objektiivisesti se oikea vaihtoehto. Kaikilla ei ole yrittäjyyteen vaadittavaa näkemystä, toimintatapoja ja asennetta.

Nyt näyttää siltä, että nuorten mielessä yrittäjyys on selvästi houkutteleva vaihtoehto. Tai sitten tielleni osuu enemmän niitä, jotka ovat lähipiirissä näkemistään esimerkeistä innostuneet myös yrittäjyydestä. Mahdollisuus luoda jotain omaa kiehtoo. AaltoES:n kaltainen yrittäjyydestä kiinnostuneiden yhteisö ei olisi muuten syntynyt ja kasvanut huikeaksi innovaatioiden alustaksi Aalto yliopiston opiskelijoiden keskuudessa.

Yrittäjän taipaleella on monia karikoita, eikä yrittäjänä todellakaan aina pääse helpolla. Mutta sitä innostuksen kipinää, mikä nuorissa herää yrittäjyyttä kohtaan, ei kannata sammuttaa ensimetreillä keskittymällä mahdollisiin ongelmiin. Oikealla asenteella, oikeanlaisia asiantuntijoita ympärillään nuori yrittäjä selviää ongelmakohdistakin. Tärkeää on säilyttää into toimintaan ja niin voi kasvattaa kipinästä onnistujan roihun.

– maaliskuu 2015

KIRJOITTAJA:
Virve Obolgogiani – yrittäjä vuodesta 2001. Kansainvälinen työkokemus, monipuoliset kiinnostuksen kohteet ja laajat verkostot ovat antaneet ajatuksia, joita tekee mieli jakaa muiden kanssa, tässä blogissakin.

Nuoremman polven ajatuksia kasvusta ja yrittäjyydestä, voit lukea täältä: Patrick Obolgogiani – Short stories of eCommerce, startups and growth.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.